Skip to content

Afghanistan

Tack vare generösa givare kunde vi bygga ett boende i Kabul för att ge utvisade flyktingar en plats att överleva, återhämta sig och återuppbygga sina liv. Under 2021 har vi fortsatt samla in pengar till behövande i landet och söker just nu efter ett säkert sätt att föra över pengarna till vårt samarbetsprojekt på plats i Kabul. Än så länge har vi inte funnit något som är tillfredställande säkert och vi avvaktar därför.

We Act Sweden är noga med att alla pengar som skänks till vår förening kommer behövande till del, därför fortsätter vi leta och vi kommer att hålla er uppdaterade. Pengarna går oavkortat till att driva projektet vidare genom stöd, assistans, boendekostnader och akuta utgifter såsom sjukvårdskostnader. Vi uppdaterar löpande med information på vår Facebook-sida.

Senaste uppdatering:
Vi är glada att kunna meddela att vår volontär på plats i Kabul har kunnat evakueras och nu är i säkerhet i Tyskland.
Farzad har under lång tid hjälpt We Act Sweden med att sköta boendet i Kabul. Han har med stort mod och hjärta hjälpt sina medmänniskor, både de som utvisats från Europa men även internflyktingar.
Som hjälparbetare blev han dock extra utsatt när talibanerna tog över och med hjälp av ett fantastiskt nätverk i Tyskland kunde de hjälpa honom ut ifrån Afghanistan.
 
Afghanistan